Akademi Kariyer Günleri bu yıl 10.defa 9-10-11 Mayıs 2017 tarihlerinde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı ve Karyön Topluluğu ortaklığında Gazi Üniversitesinin 90. Kuruluş Yılı temasıyla düzenleniyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ndeki 12.300 öğrenci, Gazi Üniversitesi genelindeki 73.000 öğrenci ve ulusal bazda ilgili üniversiteler ile Ankara’da ki 17 üniversitenin öğrencisine ulaşan bu organizasyon Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından da destekleniyor. Öğrenciler ve şirketleri kampüsümüzde bir araya getirdiğimiz, şirketlerin çalışma politikaları, departmanları, iş ve staj imkânları hakkında bilgi edinmeye yarayan etkinlikler düzenlemeyi amaçlamaktayız.

AKG; paneller, stantlar ve workshoplar olmak üzere 3 ayaktan oluşuyor. 3 gün boyunca 420 kişi kapasiteli 100.Yıl Kültür Merkezi'nde kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticileri panellerde konuk ediliyor. Yine organizasyon boyunca gün boyu fakülte içerisinde ortalama 50 firmaya kendilerini tanıtabilecekleri, staj ve iş başvurularını kabul edebilecekleri stant imkânı sağlanıyor. Workshop ayağında ana paneller dışında kişisel gelişim seminerleri, yabancı dil seminerleri, canlı mülakat deneyimleri fakülte içerisindeki seminer salonlarında gerçekleşiyor.

Etkinliğimizin özel sektör ayağında Türkiye pazarında kendi alanlarında büyük yere sahip olan kurumların CEO'ları ya da üst düzey yöneticiler yer alacak. özel sektör alanında hem kendi firmalarını tanıtıp hem de bu sektör üzerine çalışmayı planlayan öğrenci arkadaşlarımıza çalışma şartlarında ve yapmaları gerekenlerden bahsedilmesini planlıyoruz.

Kamu kurumları üzerine kariyer planı yapan öğrenci arkadaşlarımıza ise izleyeceği yollar anlatılıp panelist olarak aramızda yer alacak Kurum Başkanları'nın kendi kurumlarının tanıtımını yapmasını amaçlayarak ağırlıyoruz.

Bir diğer panelist olarak ağırladığımız kişiler ülkemizde önemli yere sahip olan öncü sivil toplum kuruluşu yetkilileridir. Bu alandaki çalışma şartlarını, fırsatlarını anlatacaklar. Aynı zamanda bu alana teşvik etmek için kendi kuruluşlarını da tanıtmış olacaklar.

Kurumlar, workshoplar ve stantların yanında organizasyona sponsor olarak da dahil olabiliyorlar. Ana sponsorlar, organizasyona maddi destekle katılıp organizasyonun her aşamasında yer alıyorlar. Lezzet sponsorları, organizasyon boyunca kuracakları stantlarla gıda ve içecek gibi ürünlerin dağıtımını gerçekleştiriyorlar. Hizmet sponsorları, iletişim, ulaşım gibi alanlarda sundukları hizmetlerle organizasyona dahil oluyorlar.